#1 Boek Review – On Top van Anna Nooshin

Ik ben gek op boeken en de laatste tijd helemaal op boeken die inspireren en motiveren. Vandaag een boek review van On Top van Anna Nooshin.

Anna is een inspirerende online ondernemer, met haar 28 jaar heeft ze al hard aan de weg getimmerd. Je kent haar misschien wel van haar website nsmbl.nl en sinds kort heeft ze ook een eigen YouTube kanaal.
Sinds 23 april jl. ligt haar eerste boek genaamd On Top in de schappen, zowel fysiek als digitaal.

De titel is misschien een beetje misleidend, want hoewel je zou kunnen denken dat Anna nu denkt en/of schrijft dat ze aan de “top” staat is niets minder waar.
Zoals ze zelf heel nuchter zegt is ze nog lang niet aan de top en is de top ook iets relatiefs. Ze gebruikt On Top als een metafoor om de lezer van haar boek te doen beseffen dat jij zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en hoe mooi en succesvol je jouw leven leeft.

Het boek is mooi vormgegeven en ligt door het iets wat compactere formaat heerlijk in de hand. Het papier is wat dikker waardoor het wat luxer aanvoelt. De kleuren zijn zacht en daardoor is het een compleet geheel. Je kan duidelijk zien dat er goed nagedacht is over de styling en presentatie van het boek.

Vanaf het moment dat je begint met lezen voelt het als of dat Anna gewoon naast je op de bank zit en haar leven verteld met zoveel passie en liefde dat het niet anders kan als dat het je aansteekt. De gênante momenten die ze beschrijft die ze als jong meisje meemaakte op de basisschool, hoe ze ging backpacken of hoe ze soms een risico nam door iets juist wel of niet te doen. Waar ze nu in gelooft en hoe ze door schade en schande haar weg heeft gevonden.

Naast haar inspirerende woorden deelt ze ook heel veel privé foto’s. Leuk om te zien dat het niet altijd maar glamour is, of zoals Anna het noemt “Polderglamour”. Lekker nuchter.
Het hele boek is een genot om te lezen maar ik ben fan van hoofdstukken 2 en 4.

Hoofdstuk 2 heet “Falen in alles wat je doet”.
Hierin beschrijft Anna dat ze vroeger moest ontdekken van haar ouders wat haar talent was. Als iets toch niet haar ding bleek te zijn werd er rustig verder gezocht naar haar talent.
Hoe ze al jong allerlei baantjes probeerde en heel ondernemend bleek te zijn, ook verteld ze over haar stage in New York.

Hoofdstuk 4 heet “Dus je wilt eigen baas worden? Begin maar met magisch denken”.
In dit hoofdstuk beschrijft Anna hoe ze totaal niet zweverig is maar wel gelooft in de kracht van je eigen gedachten. Dat als je dingen visualiseert en positief bekijkt en bedenkt je vaak verder komt en dat het dan door hard werken op je pad komt.
Tevens omschrijft ze in dit hoofdstuk ook een aantal punten die je zouden kunnen helpen jouw weg naar de top te bewandelen, mits je in jezelf gelooft.

Ik zou nog veel meer positieve dingen kunnen schrijven maar ik wil je vooral adviseren om het boek aan te schaffen. Voor €20,00 is het boek van jou, het is het echt waard.
Naast dit boek is Anna ook te volgen op  Instagram, Facebook, Twitter, YouTube.

Ik hoop dat het boek jou net zo enthousiast maakt als dat het mij heeft gedaan.

Veel liefs,

Patricia

One thought on “#1 Boek Review – On Top van Anna Nooshin

  1. Wat een super boek he! Inderdaad leuk om te lezen leest makkelijk weg en het lijkt echt net of Anna naast je zit op de bank hahah goed verwoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge